2018. február 9., péntek

Áfonyás desszertszív


Egy régebbi receptemet osztanám meg, mivel közeleg a Valentin nap,hátha kedvet kap valaki hozzá! Nagyon mutatós, és finom édesség, szerintem imádni fogjátok.




 Hozzávalók:
  • 30 dkg piskóta maradék
  • 0.5 csésze feketekávé
  • 0.5 dl rum
  • 5 dkg margarin
  • 1 tk Dr. Oetker Aroma vanília

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 5 ek áfonyadzsem (friss gyümölcsből készítve vagy készen)
  • 15 dkg margarin
  • 1 darab tojássárgája
  • 10 dkg porcukor

A tetejére:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk málna piros folyékony színező 1 darab tojásfehérje
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítése:

Szív alakú forma kell hozzá, aminek az alját zsírpapírral kibéleljük.
Elkészítés: a piskótához a kávét, rumot, vajat, aromát hozzátesszük, és összegyúrjuk, majd a formába belerakjuk, és eligazítjuk szépen. A krémsajthoz hozzákeverjük az áfonyadzsemet. A margarint a cukorral, tojássárgájával, habosra keverjük, végül a sajtkrémhez adjuk. Rákenjük a piskóta tetejére, és egy kenőkéssel simára igazítjuk. Plusz órát a hűtőben tartjuk, majd a mázat is elkészítjük. A tortából kifordítjuk, a sütit, majd egy másik tál segítségével ráborítjuk, és vissza már a szervírozó tálra rakjuk. Bevonjuk a mázzal, és hűtőben tartjuk, hogy a máz megkössön.
Tálalás: 24 cm-es forma.