2018. február 9., péntek

Gyerek csokis tejszelet


Annyiféle elkészítési módja van ennek a finom sütinek. Választottan egy német videót az Interneten, és nekem megtetszett.Így fogom készíteni ezentúl! Nagyon finom.



Hozzávalók:
Tészta:
3 egész tojás nagyobb
2 ek kristálycukor
3 ek Holland sötét kakaópor
3 dkg liszt
csipet só

Krém:
2,5 dl tejszín
25 dkg mascarpone krémsajt
2 ek cukor
1 csomag habfixáló
1 tk vanília aroma
10 dkg ét tortabevonó csokoládé
1 ek olaj


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból 1 lapot sütünk, és vágunk ketté,2  vékony lapot kapunk.Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, aromával.A fehérjéből kemény, de ne túl kemény habot verünk.A végén a kakaóport a liszttel szitáljuk bele, és lassan elegyítsük  a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá, amibe tettünk csipet sót.

Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezen sütjük, amely kb 32 x 36 cm. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük ki. hamar elkészül, nem kell neki sok idő. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá a cukor felével, és a habfixálóval. A krémsajtot robotgéppel verjük krémessé a cukor másik felével, majd a kétféle elegyet keverjük össze egy kanállal. A piskótáról még melegen húzzuk le a papírt, és vágjuk kétfelé.Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen kenjük el. A piskóta másik felével fedjük be, és igazítsuk el rajta,nyomkodjuk rá. Ezután tegyük a hűtőbe dermedésig. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik. Ha kissé lehűlt simítsuk a tészta tetejére.  Tegyük vissza a hűtőbe dermedni. Ha már megdermedt, és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk, szeletelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése