2018. március 21., szerda

Pudingos szelet banánnal

Mit is mondhatnék erről a sütiről? nagyon sok munka van vele, de nagyon finom. Érdemes az ünnepekre elkészíteni, mert biztos a siker!A banánnal óvatosan bánjunk, és citrommal okvetlen locsoljuk meg, nehogy megbarnuljon. Használjunk egészen friss, és kemény gyümölcsöt hozzá, mert akkor lesz szép. 





Hozzávalók:
Tészta:
  • 8 tojás
  • 21 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citrom aroma
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 16 dkg házi sárgabarack lekvár
Töltelék:
  • 6 banán
  • 1 citrom leve
Banánkrém:
  • 2 zselatinlap
  • 5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 1 tasak banános pudingpor
  • 2 dkg margarin
  • 4 dl  (habtejszín)
A csokoládékrémhez
  • 2 tasak csokis tortakrém
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl hideg tej
  • kókuszreszelék (a díszítéshez)
Elkészítése:
Egy 30*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztához a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és az aromával habosra keverjük (kb 10 perc folyamatos keverés). A lisztet a sütőporral elkeverjük és a pudingporral együtt a tojásos masszához szitáljuk. A masszát az előkészített sütőformába öntjük és egyenletesen elkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a lapot. Sülés után kihűtjük, majd vízszintesen két lapba vágjuk.
Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe és megkenjük a lekvárral. A banánszeleteket a süteményre helyezzük és a citrom levével meglocsoljuk.
A banános krémhez a lapzselatint a tasakon előírtak szerint beáztatjuk és félretesszük. Egy főzőedényben a tejet a cukorral és a pudingporral összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről az edényt lehúzzuk, az előkészített zselatinokat kinyomkodjuk, majd a margarinnal együtt a forró krémhez keverjük és többször átkeverve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot.
A kész krémet a banánokon egyenletesen elsimítjuk, majd befedjük a másik lappal és 40 percre hűtőbe tesszük.
A csokoládés krémhez a tejszínt és a hideg tejet egy keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel 3 perc alatt habosra verjük.
A krémet habzsákba szedjük és közepes átmérőjű nyomócsövön a sütemény tetejére krémcsíkokat nyomunk belőle. A süteményt 60 percre hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kivesszük a tepsiből vagy keretből és szeleteljük, végül kókuszreszelékkel meghintjük.