Hozzávalók
- 10 dkg kockázott bacon
- 80 dkg borjúlapocka
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 tv paprika
- 1 tk őrölt kömény
Elkészítés
A szalonnát apró – nagyjából fél centis– kockákra vágjuk. A húst – miután inas, hártyás részeit lefejtettük – 2 centis kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk.
Egy lábasban a szalonna zsírját 1-2 evőkanál olajat ráöntve pirítjuk. A hagymát a pörcösödő szalonnára dobjuk, kevergetve kis lángon megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, és kevergetve fehéredésig sütjük. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. A fölaprított paprikát és paradicsomot beleszórjuk, a zúzott fokhagymával, a köménymaggal ízesítjük.
Egy kevés (kb. 1, 5 dl) vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 1, 5 óra alatt puhára pároljuk. Közben elfövő levét mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk, hogy a hús ne főjön, hanem pörkölődjön-párolódjon. Akkor jó, ha a végére sűrű „szaftja” lesz. Nokedlivel,és uborkasalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése