2019. december 11., szerda

Rotchild szelet


A piskótából készült társa teljesen más, mint ez a süti. A megszokottnál másabb formában, és ízben.Nagyon finom, és ünnepélyes mutatós desszert! A pisztácia,a mandula, a mogyoró,és nem utolsó sorban a csokoládé teszi teljessé a karakterét.














Hozzávalók: 

25 dkg vaj
22 dkg porcukor
csipetnyi só
5 tojás
50 dkg finomliszt
2 ek juhar szirup
15-15 dkg mogyoró (dió), mandula, pisztácia és étcsokoládé

A tésztához:

20 dkg vajat
18 dkg porcukorral
csipetnyi sóval elmorzsolunk. 2 tojást beleütünk, majd 45 dkg liszttel gyorsan összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk, és hűtőszekrényben legalább 1 óra hosszat pihentetjük. Ezalatt a mandulát, mogyorót, és pisztáciát apróra vágjuk. A csokoládét durvára vágjuk, vagy használhatunk csokicseppeket is.(Nálam ez volt).
Egy 40x25 centis tepsit kivajazunk, liszttel behintjük. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon tepsi nagyságúra nyújtjuk,majd a tepsibe fektetjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 170 fokos 10 perc alatt elősütjük.
A maradék 3 tojást a maradék 4 dkg porcukorral, juharsziruppal,esetleg mézzel, meg a fölolvasztott vajjal összekeverjük,majd a maradék 5 dkg lisztet meg az étkezési keményítőt is hozzáadjuk.
Végül a csokoládés pisztáciás keveréket simítjuk bele, azután az elősütött tésztára kenjük.Változatlan lángon 18-20 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd csinos,rombusz alakú szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése