2019. december 14., szombat

Créme Brulée


A franciáknál égetett krém, a spanyoloknál pedig katalán krém az elnevezése.Egyszerű az elkészítés módja.



 

Hozzávalók

 5 adag
  1. 1 dl tej 3,5%-os
  2. 2 dl tejszín -
  3. 7 dkg Kristálycukor
  4. 1 tk vanília aroma
  5. 4 –5 ek a nádcukor a tálalásnál
  6. 1 nagy csipet só
  7. 4 db tojássárgája

Elkészítés

  1. Egy vízforralóban felforralunk 1,5 liter vizet.Közben összekeverjük a tejet, tejszínt, kristálycukrot,aromát, sót és tojássárgáját. Pár percet várunk, míg a cukor maradéktalanul feloldódik, majd leszűrjük a keveréket. Fontos, hogy a sárgáját nem szabad kihabosítani a cukorral, mindent csak keverjünk össze!
    Magas falú tepsibe,vagy jénai tálba, teszünk néhány porcelánformát, (nálam 5 db)majd ezekbe töltjük bele a tejszínes-tojásos keveréket.

    Créme Brulée recept lépés 1 fotoCréme Brulée recept lépés 1 fotoCréme Brulée recept lépés 1 foto
  2. Ha felforrt a víz, a nagy porcelánedénybe, a krémes edénykék köré öntjük. Fontos, hogy a forró víznek a tejszínes krém szintjéig kell érnie. Előmelegített, 140 °C-os sütőben sütjük 35–45 percig, míg a krém teteje tapintásra kellemesen ruganyos, és nem tapad az ujjunkra. Ha elkészült, azonnal kivesszük a vízfürdőből és a hűtőszekrénybe tesszük, míg kissé lehűl.

    Créme Brulée recept lépés 2 fotoCréme Brulée recept lépés 2 fotoCréme Brulée recept lépés 2 foto
  3. Kihűlés után megszórjuk a tetejüket nádcukorral(én ezt szeretem)
    A cukrot aranybarnára karamellizáljuk egy erre alkalmas flambírozó pisztollyal.Ha kopogósan szilárd a karamellréteg a tetején, akkor jó.

    Créme Brulée recept lépés 3 fotoCréme Brulée recept lépés 3 fotoCréme Brulée recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése