Egy fenséges vacsora lazaccal,és egy csodálatos salátával.A fekete beluga lencsének nagyon kellemes íze van.
Hozzávalók
- A lencsesalátához:
- 5 dkg előfőzött fekete beluga lencse
- 1 db lilahagyma
- 3 db közepes főtt cékla
- 1 db sárgarépa
- 2 ek rizsecet
- 2 ek méz
- só,bors
- 2 ek pisztáciaolaj,vagy olíva
- 2 szelet lazac
- só,színesbors
- tört burgonya vajasan
Elkészítés
A friss lazacfilét előbb pikkelyezzük le, ezután alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre. Tegyük a szeletelt halat egy nagyobb méretű edénybe, és végezzük el a fűszerezést.A lencsét előző este áztassuk be,így 15-20 perc alatt megfő másnap.Leszűrjük,és tegyük félre.
A céklát puhára főzzük,és tisztítjuk,majd apró kockára vágjuk.A lila hagymát szintén apróra vágjuk,és a sárgarépát tisztítás után reszeljük le a káposzta reszelőn. A mézet a rizsecettel finom olajjal,és a fűszerekkel jól elkeverjük,majd egy tálba tesszük a lencsét,céklát,hagymát,répát,és leöntjük a saláta öntettel.jól behűtjük érésig.
A halszeleteket egy serpenyőben kisütjük bőrén először kevés vajon,majd a szokásos 6-4 percig sütjük.Tört burgonyával,és a salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése