Hozzávalók
- A tortához
- 6 darab szikkadt kifli lehet teljes kiőrlésű is
- 500 ml tej
- 50 gramm Rama Vajas Íz
- 1 darab vaníliarúd
- 1 darab citrom reszelt héja
- 30 gramm cukor
- 2 darab tojássárgája
- 130 gramm darált mák
- A tojáshabhoz
- 3 darab tojásfehérje
- só 1 csipetnyi
- 150 gramm cukor
- A vaníliás krémhez:
- 2 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Elkészítés
A mákos gubát rendezzük el a 20 cm átmérőjű előkészített tortaformában, majd 180 C°-os sütőben 20-25 percig süssük.
Sütés után hagyjuk kihűlni. A tojások fehérjét verjük fel egy csipetnyi sóval, és 3 evőkanál cukorral forró vízgőz felett robotgéppel. A tejet összekeverjük a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a pudingporral. Ezután állandó kevergetés mellett közepes hőfokon 10 perc alatt, sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként hozzákeverjük a cukros-vajhoz, hogy egy könnyű, sima krémet kapjunk. A teljesen kihűlt torta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet, majd a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és hűljön. A habot kenjük a torta tetejére, vagy csillagcsővel ellátott habzsákból díszítsünk, és szakács fáklyával, vagy a sütőnk grill funkciójának segítségével pirítsuk meg pár perc alatt. Vegyük ki a formából, és szeleteljük mint a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése