Hozzávalók
- A tortához
 - 6 darab szikkadt kifli lehet teljes kiőrlésű is
 - 500 ml tej
 - 50 gramm Rama Vajas Íz
 - 1 darab vaníliarúd
 - 1 darab citrom reszelt héja
 - 30 gramm cukor
 - 2 darab tojássárgája
 - 130 gramm darált mák
 - A tojáshabhoz
 - 3 darab tojásfehérje
 - só 1 csipetnyi
 - 150 gramm cukor
 - A vaníliás krémhez:
 - 2 ek cukor
 - 2 csomag vaníliás cukor
 - 2,5 dl tej
 - 1 csomag vaníliás pudingpor
 - 3 tojássárgája
 - 10 dkg vaj
 - 10 dkg porcukor
 
Elkészítés
A mákos gubát rendezzük el a 20 cm átmérőjű előkészített tortaformában, majd 180 C°-os sütőben 20-25 percig süssük.
Sütés után hagyjuk kihűlni. A tojások fehérjét verjük fel egy csipetnyi sóval, és 3 evőkanál cukorral forró vízgőz felett robotgéppel. A tejet összekeverjük a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a pudingporral. Ezután állandó kevergetés mellett közepes hőfokon 10 perc alatt, sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként hozzákeverjük a cukros-vajhoz, hogy egy könnyű, sima krémet kapjunk. A teljesen kihűlt torta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet, majd a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és hűljön. A habot kenjük a torta tetejére, vagy csillagcsővel ellátott habzsákból díszítsünk, és szakács fáklyával, vagy a sütőnk grill funkciójának segítségével pirítsuk meg pár perc alatt. Vegyük ki a formából, és szeleteljük mint a tortát.










Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése