2025. június 3., kedd

Mézes-mustáros sült csirkemellfilé baconba tekert spárgával



Sajnos már a spárgaszezon lassan lejár,de mivel nagyon drága egy zöldség,így ritkán kerül terítékre.A zöld spárgát sokkal jobban szeretem elkészíteni, mert csak letöröm a végét,és megmosom,majd blansírozás után fogyasztható is.


 Hozzávalók

 4 adag
  1. 60 dkg csirkemellfilé mustáros-mézes pácban (Így lehet kapni)
  2. 10 dkg sózott vaj
  3. 50 dkg zöld spárga
  4. 25 dkg baconszalonna
  5. 50 dkg párolt jázminrizs
  6. 2 dl száraz fehérbor

Elkészítés

 90 perc
  1. 1

    A mustár-mézes csirkemellfilét egy fóliával bélelt tepsibe helyezzük, és 2 dl fehérborral felöntjük. 200 C fokon előmelegített sütőbe tesszük, és a tetjét sózott vajjal dúsítjuk. Letakarjuk a tepsit, és visszavesszük a sütő hőfokát 170 fokra, majd 1 óra alatt megsütjük a húsokat.

    Mézes-mustáros sült csirkemellfilé baconba tekert spárgával recept fázis 1 fotójaMézes-mustáros sült csirkemellfilé baconba tekert spárgával recept fázis 1 fotójaMézes-mustáros sült csirkemellfilé baconba tekert spárgával recept fázis 1 fotója
  2. 2

    A zöld spárgát tisztítás után sós vízben blánsírozzuk, majd hideg vízbe tesszük. Bacon szalonnát 2 db-ot terítünk egy deszkára, és a lecsepegtetett spárgákat 5 db betekerünk a szalonnával. Sütőlapra zsírpapírt helyezünk, és végig rakjuk a tekert spárgákat rajta. Megsütjük 25 perc alatt 180 C fokon a sütőben. Ha elkészült minden, akkor párolt jázminrizzsel tálaljuk.

    Mézes-mustáros sült csirkemellfilé baconba tekert spárgával recept fázis 2 fotójaMézes-mustáros sült csirkemellfilé baconba tekert spárgával recept fázis 2 fotója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése