Nagyon olcsón lehet kapni csirkecombot,ilyenkor készítek olyan ételeket,amit általában mindenki szívesen fogyaszt.A zöldségek meg nem csak színessé,de étvágygerjesztővé is teszik a szép aranybarnára sült csirke combokat a tányéron.
Hozzávalók
- 1 kg csirkecomb felső 8 db
- 1 kg mirelit vegyes zöldségkeverék
- 2 ek csirke fűszerkeverék
- kevés szarvasgombásízű olaj
- vagy más
Elkészítés
- 1
A combokat megmossuk,és szárazra törölgetjük.bedörzsöljük a fűszerrel alaposan,majd zsírpapírral bélelt tepsibe helyezzük,és hagyjuk 1 órát pihenni.Fűszeres olajjal megöntjük,és 180 fokos sütőbe toljuk.50 percig sütjük készre.
- 2
A zöldégeket forró vajon hirtelen pirítjuk,grillezzük addig,amíg karamellizálódik,majd teszünk még főzővajat alája,és sózzuk,borsozzuk, majd lefedve alacsony hőfokon puhítjuk. Közben egy szilikon lapáttal forgassuk át. Akkor jó ha zsírjára sül,és a répa sem kemény már.A szép pirosra porhanyósra sült csirkecombokkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése