2014. november 18., kedd

Kakaós-kókuszos krémes

Nagyon szeretem a kókuszt. Ennek ellenére nem sütök sokszor kókuszos sütiket, mert valahogy kevés az időm rá, hogy kókusz után szaladgáljak. Sok reszeléket meg nem merek vásárolni, mert megavasodik, ha elfeledkeznék róla. Most viszont összekaptam magam, és nekiláttam ennek a sütinek, mert láttam az egyik blogon, és megtetszett. Az íze is tökéletes lett!




Készíthetjük sima recézéssel,vagy csokoládéforgáccsal megszórjuk.




Tészta:

30 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 db tojás
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 narancsból nyert narancslé (bio)

Töltelék:

7 db tojásfehérje
15 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
Krém
6 db tojássárgája
1 tasak pudingpor (Hólabda)
4 dl tej
1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 narancsból nyert narancshéj (bio

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk robotgéppel, majd egy órára hűtőbe tesszük.
Két lapot nyújtunk, az egyiket sütőlemezre tesszük.
A 7 tojásfehérjéből kemény habot készítünk, a kristálycukrot apránként adagoljuk hozzá, ha már kissé felverődött. Ezután hozzáadjuk a kókuszt, de ezt már fakanállal keverjük bele. Ajánlatos komoly gépet beszerezni, mert sokkal könnyebben tudunk dolgozni.
Ezt a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára, a másikkal pedig beborítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, vaníliás cukorral és a tejjel, ebből sűrű krémet főzünk állandó keverés mellett. Végül a narancs héjával elkeverjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk. Ezután a kihűlt tésztára kenjük a krémet, és díszítő vonásokat készítünk rá. Reszelt csokoládéval megszórjuk. Hűtőbe tesszük, és utána kedvünkre felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése