2014. december 14., vasárnap

Csirkecurry,csicseriborsóval.


 1 óra alatt Egy indiai konyha illatát és kulináris élményét lehet a saját konyhákba becsempészni és ezzel elkápráztatni mindenkit!

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell filé,
3 ek kókuszzsír,
25 dkg csicseriborsó konzerv
2.5 dl csirke alaplé
3 db  hámozott konzervparadicsom,
1 nagy db vöröshagyma
2 ek római kömény
1 teáskanál fűszerpaprika
3 cm gyömbér reszelve
1 teáskanál currypor,
1 kk őrölt mustármag,és koriandermag,
1 db chili (kisebb)aprítva
1 gerezd fokhagyma zúzott
0.5 csokor koriander,aprítva.
1 dl kókusztej.
1 ek garam masala,
só,ízlés szerint.
Elkészítése:

A csirkemellet vágjuk darabokra. A konzerv csicseriborsóról a levet leöntjük.
A csirkemellet 1 jó kanál kókuszzsíron pirítgassuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd tegyük félre.
Olvasszunk fel a maradék zsírt egy nagy serpenyőben, és tegyük bele a fűszereket így a koriandermagot,római köményt,mustármagot,és garam masalát. Kis lángon pirítgassuk pár percig, majd adjuk hozzá a kockázott hagymát.
Pirítsuk addig, míg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát,curryport, gyömbért, és a kockázott paradicsomot, a babérlevelet,  a kimagozott, apróra vágott chilit, majd lefedve, kis lángon főzzük sűrűre!
Kb 10 perc  után lassan öntsük fel az alaplével, kókusztejjel, és jól keverjük el benne. 12  percig főzzük kis lángon, majd adjuk hozzá a csirkét  és még addig főzzük,míg a hús meg nem puhul,5 percig . Végül keverjük bele a csicseriborsót, és szórjuk meg jól korianderzölddel.A legvégén még sózzuk meg, ha szükséges.Rizzsel,vagy naan kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése