2014. december 14., vasárnap

Szedres gyümölcstorta.

Régebben készítettem el ezt a nagyon finom gyümölcstortát,télen is lehet a mirelit gyümülcsökből bármikor nosztalgiázni!

Hozzávalók

4 darab tojás
6 dkg vaj
15 dkg cukor
reszelt citromhéj
egy kevés sütőpor
12.5 dkg liszt
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg friss szeder
1 csomag őrölt zselatin
3 dl tejszín



Elkészítés módja

Egy 24 cm átmérőjű gyümölcstortaformát vajjal kikenünk, majd lisztezzük. Ha van szilikonforma, az még jobb. A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd a formába öntjük, kenőkéssel elkenegetjük simává. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, elkészítjük a vaníliás pudingot, és készre főzzük, majd a kifordított tortára öntjük. Megrakjuk frissen szedett nagy szemű fekete szederrel. Elkészítünk egy csomag zselatint, amit gyümölcstortákhoz lehet kapni. Az előírtnak megfelelően elkészítjük, majd a tortára öntjük úgy, hogy betakarja mindenhol a gyümölcsdarabokat. Erre tejszínhabot verünk fel cukorral, és nyomózsákból szépen kidíszítjük vele tortánkat. Ezután lehűtjük, a fogyasztásig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése