- Hozzávalók
30 dkg vadlazacfilé
10 dkg só
frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál vaj
A körethez:
párolt brokkoli
párolt rizs
Elkészítés módja
A lazacfiléket tisztítás után a bőrös oldalukkal lefelé egy sóval telt tálba, sóágyra helyezzük 2 órára érni. Erre azért van szükség, mert így a sütésnél finom ropogós lesz a lazac bőre. A vajat felhevítjük, majd a sótól szárazra törölt halszeleteket belerakjuk, borsozzuk és a bőrükkel lefelé elkezdjük a sütést. Szép piros ropogósra sütjük, majd ezután fordítjuk át a másik felére, amit szintén megborsozzuk és 10 perc alatt készre sütjük. (Az oldalukra is fordítsuk sütés közben egy húscsipesz segítségével. Melegen tálaljuk párolt rizzsel, és zöldségekkel. (Én brokkolival kínáltam.)
Nagyon egyszerű, és egészséges ételt készíthetünk hétköznap is ebédre két személy részére.
2014. december 21., vasárnap
Lazacropogós.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése