2014. december 21., vasárnap

Sütőben sült fűszeres zöldségek.



Ezeket a zöldségeket nagyon egyszerű elkészíteni sütőben.Ízletes köretet készíthetünk sültek mellé.


Hozzávalók:


16 szál zsenge sárgarépa,
20 db kisméretű zsenge céklarépa,
10 db lilahagyma közepes nagyságú,
só,bors,1 csokor petrezselyemzöld,2 szál rozmaring,
8 ek olivaolaj,4-5 ek balzsamecetkrém.

A zöldséget a szárával együtt megmossuk,és a sütő tepsiét kibéleljük fóliával.Ezután olivaolajjal meglocsoljuk,és rárakjuk a sárgarépákat.A céklát is megmossuk,nem hámozzuk,hanem négyfelé vágjuk.A lilahagymát tisztítás után négybevágjuk,mint a céklát,és egymásra halmozva a sárgarépától elkülönítve tegyük a tepsibe őket.Megszórjuk vágott petrezselyemmel,rozmaringgal,és megsózzuk durva tengeri sóval a zöldségeket,majd borsozzuk is.Meglocsoljuk balzsamecettel,és 180 fokon megsütjük szépen 30 perc alatt.