2014. december 21., vasárnap

Zöldségleves tigrisrákkal.




A recept hozzávalói (4 személyre):

0.5 db közepes szár halványító zeller
2 db közepes sárgarépa
30 dkg burgonya
1 db közepes vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
20 dkg tigrisrák (előfőzött kb 15 db)
1 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka
1 dl fehérbor
1 teáskanál citromlé
1 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál szójaszósz
1 dl napraforgó olaj
1.5 liter víz

Elkészítés:

A rákokat megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, és a hagymát megpároljuk, a fokhagymát is belevágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A szárzeller felét felaprítjuk, a sárgarépát felkockázzuk és a burgonyát is. A hagymára dobjuk a zöldségeket is és jól elkeverjük, majd lisztet teszünk bele, kicsit pirítjuk a zöldségekkel együtt, és felöntjük vízzel. Amikor felforr, beledobjuk a leveskockát és az aprított petrezselymet. Amikor már majdnem kész a leves, akkor tesszük bele a rákokat és a bort, meg a citromlevet. 1 ek szójaszószt is keverünk hozzá. 5 percet főzzük, és már tálalhatjuk is.