2014. december 21., vasárnap

Borsos lazac majonézes jégsalátával.



Hozzávalók

40 dkg friss,vagy fagyasztott vadlazac,
1 teáskanál színes borskeverék frissen őrölve
ízlés szerint só
1/2 citrom
2 evőkanál folyékony margarin
A körethez:
1 db jégsaláta
2 dl tejföl

bors
1 teáskanál mustár
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál méz
2 db újhagyma
1 teáskanál citromlé



Elkészítés módja

A lazacot 4 felé vágjuk, és megmossuk, letisztítjuk. Megtörölgetjük és enyhén besózzuk, majd az őrölt színes borssal bedörzsöljük.(fehér,fekete,zöld,és rózsabors) 20 percig hagyjuk állni, majd a vajat felhevítjük serpenyőben, és a lazac mindkét oldalát 5 percig átsütjük. A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd apróra vágjuk, az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk. A majonézt és a tejfölt a sóval, borssal, mustárral, és a mézzel, citromlével kikeverjük, és a saláta, hagyma keverékével lazán összekeverjük. Azonnal tálaljuk. A meleg hal mellé párolt rizst kínálunk köretnek citromkarikával díszítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése