2015. január 9., péntek

Pásztor-pecsenye.



Disznóölések kedvelt pecsenyéje.A frissen lefejtett szűzpecsenye a frissentöltött kolbásszal,és a tisztára mosott sertéshálóba burkolva isteni finom sült a sok munkafázis után.A nagyszüleimnél sokat ettem ebből a csodás húsból,és én is követem amikor csak adódik alkalom,hogy hálóhoz jutok,elkészítem.




A recept hozzávalói :
(4 személyre): 30 dkg tisztított sertésháló,45 dkg szűzpecsenye,38 dkg sertés kolbászhússertéshús, fűszersó, tepsi, és alufólia a fedéshez.

Elkészítés:
A darált húst kolbászhús módjára elkészítjük, és a megtisztított szűzeket felszúrjuk (2 darabot). A nyílásba töltjük a darált húst. Lehet kolbásztöltővel is dolgozni, de kézzel is megoldható ekkora mennyiségnél. A sertéshálót elvágjuk ketté, és beleburkoljuk a sertés fűszersóval bekent pecsenyénket. Tepsibe helyezzük, és 160 fokon készre sütjük. A zsírját leöntjük, és még rápiríthatunk a húsra. Hirtelen grillezzünk rá. Sült krumplival és savanyúsággal tálaljuk.