2015. január 7., szerda

Tejszínes laskagomba pörkölt.

Karácsony után készítettem ezt a laskagombából készült paprikás tejszínes tésztát.Az unokám nagyon szereti a gombát,és karácsonyi figurás trikolor tésztát a Lidlben vásároltam hozzá.Hétköznapi ebédre kiváló,bárki könnyedén elkészítheti



Hozzávalók:  

25 dkg laskagomba,
só 1 tk,1 tk fűszerpaprika,
frissen őrölt bors ízlés szerint,
1 db vöröshagyma,4 ek olivaolaj,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl főzőtejszín,
1 ek vágott petrezselyemzöld,
csipet kakukkfű,
1 ek ételsürítőpor.
1 csomag 40 dkg karácsonyi trikolor  olasz tészta.

A gomba vastag szár részét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk , beletesszük az őrölt paprikát, hozzáadjuk a zúzott   fokhagymát, fűszereket 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.
Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, ami levet ereszt és készre főzzük.Ha kevés leve lenne,akkor kis vízzel pótoljuk.Végül a sürítőporral elkevert tejszínnel behabarjuk.Ennek hiányában kevés lisztet használjunk.Petrezselyemmel megszórjuk.A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük 6 perc alatt aldentére,és leszűrjük egy lábasba öntött olivaolajra,majd összerázzuk,és a meleg tűzhelyre tesszük vissza.Forrón tálaljuk a gombával.