2015. február 25., szerda

Bécsi töltött-sült túrós palacsinta

A legfinomabb túrós palacsinta, amelyet valaha is kóstoltam.

Igaz, hogy kell hozzá egy kis idő meg türelem, de megéri!







Hozzávalók:
A palacsintához:
100 g finomliszt
2 tojás
1 csipet só
2,5 dl tej
1 ek. olaj
1 ek. rum

A töltelékhez:

50 g puha mazsola
2 ek. rum
3 ek. puha vaj/margarin
2 tojás

100 g porcukor
250 g krémtehéntúró
1 biocitrom reszelt héja
Az öntethez:
1 tojás
30 g porcukor + a szóráshoz
1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
1 dl tej

Elkészítése:
A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, aztán hozzáadjuk az olajat és a rumot, és 8-10 palacsintát sütünk belőle.

2. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal/margarinnal vastagon kikenünk egy nem túl mély, csinos sütőedényt.

3. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a túróval. Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját , aztán óvatosan, hogy össze ne törjük,  lazán beledolgozzuk a tojáshabot , végül a mazsolát a rummal együtt.

4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük , majd félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőedénybe.

6. Az öntethez robotgéppel simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A rakott palacsinta tetejére öntjük, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc). 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és a sütőedényben tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése