2015. február 25., szerda

Hentes tokány

A hentes tokányt mindenki ismeri,de kevés olyan alkalom van,hogy el is készítik.
Kedvet szeretnék adni hozzá,és ne felejtsétek el,hogy bármilyen húsból el lehet készíteni!




Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb,
6 dkg füstölt szalonna,
15 dkg gépsonka,
3 ek olaj,
1 közepes vöröshagyma,
1 kk só,1 tk fűszerpaprika,
1 ek liszt,
1 mk sűrített paradicsom,
1 db paradicsom,
15 dkg csemegeuborka,
kevés őrölt bors,
1 ek petrezselyem.
Köretnek párolt rizs.

Elkészítése:
A húst ízlés szerinti darabokra vágjuk,itt felkockázva. A szalonnát kis  csíkokra metéljük és egy lábasban az olajat is ráöntve üvegesre pirítjuk.Ezalatt a hagymát finomra vágjuk tisztítás után, a szalonnához adjuk kevergetve megfonnyasztjuk.most kerül rá a hús,amit kevergetve fehéredésig pirítjuk.Megsózzuk, a lisztet és a paradicsomokat,fűszerpaprikát hozzáadjuk, 1 percig pirítjuk, majd 3 dl vizet öntünk rá.Amint forrni kezd ,takarékon lefödve hagyjuk főni.A sonkát és az uborkát összevágjuk tetszés szerint,és a puha húshoz adjuk.Éppen csak egyet forralunk rajta borsozzuk, esetleg utána sózzuk, és a metélt petrezselyemmel fűszerezzük.Tálaljuk párolt rizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése