2015. február 17., kedd

Habsipkás szőlős kocka.







Hozzávalók

1.5 dl tej
10 dkg porcukor
14 dkg vaj
4 db tojássárgája
28 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
25 dkg csemegeszőlő
A habsipkához:
4 db tojásfehérje
5 dkg cukor
5 dkg porcukor
A szóráshoz:
1 evőkanál - 5 dkg kókuszreszelék



Elkészítés módja

Langyosítsuk meg a tejet, keverjük ki a vajat a cukorral, majd tegyük hozzá a tojássárgákat, és a langyos tejjel keverjük tovább. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, géppel jól keverjük ki. A szőlőt tisztítsuk meg. Simítsuk a tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe - 20x30-as méretűbe -, majd rendezzük el rajta a szőlőszemeket. Süssük a süteményt előmelegített sütőben 20 percig 160 fokon. A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorral, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Töltsük a habot egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat az elősütött sütire, majd szórjuk meg porcukorral. Süssük készre 150 fokon 20 perc alatt, vagy amíg a tojáshab aranybarna nem lessz. Kockára szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése