2015. február 17., kedd

Pinjacolada-Pavlova torta.




Hozzávalók

3 tojásfehérje

19 dkg cukor
0.5 teáskanál étkezési keményítő
0.5 teáskanál borecet
2 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez:
1 doboz ananászbefőtt
25 dkg mascarpone krémsajt
3 evőkanál porcukor
1 dl kókusztej



Elkészítés módja

A tojásfehérjét a cukorral 20 perc alatt verjük keményre, majd a sót, borecet is adjuk hozzá. Ha kész, laza mozdulatokkal keverjük bele a kókuszreszeléket. Rajzoljunk egy zsírpapírra 20 cm-es átmérőjű kört, amivel egy tepsit kibélelünk. Ha van két sütőtepsink, akkor két kört készítsük, mert így kisüthetjük egyszerre mind a két lapot. A masszát osszuk ketté, és az egyiket kenőkéssel kenjük el a köralakba, majd a másikat szedjük sima csöves zsákba, és nyomjunk rá kúpokat. Ez lesz a tető. Süssük ki mindkettőt 150 fokon 40 perc alatt. Légkeverésesben az alsó sütés is legyen bekapcsolva, és középre tegyük a tepsiket. Az ananászt csepegtessük le, ha lehetséges kockázzuk fel, ha körszeleteset kaptunk. Friss ananásszal is dolgozhatunk, ha elég érett az ananász, akkor tökéletes. Keverjük habosra a krémsajtot a cukorral és a kókusztejjel. Kenjük a krémet a kihűlt sima tortakorongra, és rakjuk meg ananászkockákkal. Fedjük be a tetejét a habcsóklappal. Szórjuk meg porcukorral, és hűtsük be tálalásig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése