2015. február 17., kedd

Mézes puncsos.



Hozzávalók

25 dkg liszt
1 db tojás
8 dkg porcukor
2 evőkanál méz
2 evőkanál tej
5 dkg puha vaj
1 kávéskanál szalalkáli
A krémhez:
3 csomag puncsos pudingpor
7 dl tej
rum
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
rum aroma
A piskóta mártogatásához:
2 dl presszókávé
20 dkg babapiskóta
A mázhoz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál málnalé vagy piros színezék
1 teáskanál citromlé
2 evőkanál olvasztott vaj



Elkészítés módja

A tészta hozzávalóiból 2 db 20 x 30 cm-es lapot sütünk. A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta. A tejet a pudinggal, fele cukorral sűrűre főzzük, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt, a két elegyet a rum hozzáadásával krémes állagúvá keverjük. A tésztára kenjük a fele krémet, a babapiskótákat egyenként belemártogatjuk a kávé-rum keverékébe, és sorban rárakjuk a krémre. A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második piskótalapot. Lenyomjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük. A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat. Kivesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk. Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele. Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.