2015. február 23., hétfő

Tökfőzelék csirkepörkölttel.




Hozzávalók:


1,5 kg mirelit gyalult spárgatök, (idényben friss,)
1 ek kapor, (idényben friss,)
1 ek étkezési keményítő,
só,
bors,
1 db vöröshagyma,
1 késhegynyi fűszerpaprika,
2 dl tejföl,
1 ek tárkonyecet.
3 ek olaj,
1 ek cukor,

A pörkölthöz:

1 kg csirkecombfilé,
1 db vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
3 ek olaj,
1 ek étkezési keményítő,
1 ek fűszerpaprika,
1 ek paradicsompüré,
kevés víz,


Elkészítése:


Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk,és a kockára vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta.
A félig már kiengedett tököt a hagymára rakjuk,és keverjük el,majd sózzuk,és a kaport is adjuk hozzá.Főzzük puhára.Amikor üvegesre fő a tök, akkor jó.A tejfölt a keményítővel kikeverjük,és behabarjuk vele a főzeléket.Ízesítjük cukorral,borssal,tárkonyecettel,és a sósságát beállítjuk.A fűszerpaprikából egy kicsit teszünk bele,éppen hogy megszínezzze a főzelékünket.Víz nem szükséges hozzá,mert a fagyasztásból elég víz van a tökben,amit kienged.Ha mégis szükséges lenne,akkor tegyünk ízlésünknek megfelelően.

A pörkölt készítése:
A felső csirkecombokat filézés után megmossuk, kettévágjuk (lehet apróbbra is aki úgy szereti.)majd olajon megfuttatjuk a felkockázott hagymát.Fűszerezzük a paprikával,és a zúzott fokhagymával, kevés húslével vagy vízzel felöntjük.Sózzuk,borsozzuk,a paradicsompürét is elkeverjük benne.A húst adjuk hozzá,és annyi folyadék legyen rajta,ami éppen ellepi a húst.Puhára főzzük 30 perc alatt.kevés vizzel elkeverjük a keményítőt,és besürítjük vele a pörkölthúst hogy sűrű legyen.Ezután tálalhatjuk a főzelékhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése