2015. február 23., hétfő

Sűzpecsenye sajtkrémes vargányával.


Csodás krémes állagú eza gomba.talán a legfinomabb,amit valaha ettünk.Ez az étel a családom kedvence lett,amióta elkészítettem.

Hozzávalók:
40 dkg szűzpecsenye,1 ek sertés fűszerkeverék,
1 csomag 40 dkg trikolor spiráltészta, 
20 dkg aprított vargányagomba ( mélyhűtött)ha friss az még jobb.
1 db vöröshagyma,
1 tk kakukkfű,
1 ek frissen vágott petrezselyem,
só,
frissen őrölt feketebors,
15 dkg krémsajt (mascarpone)


Elkészítése:

A tésztát kifőzzük al'dentére,és kevés olajjal meglocsoljuk.Félretesszük meleg helyre.A húst lehártyázzuk,és felszeleteljük 1 cm-es darabokra.Fűszerzzük a sertéhús fűszerkeverékkel,és forró vajon mindkét oldalát átsütjük.kevés húslével felöntjük,és puhára főzzük fóliával letakarva.Közben a gombát megmossuk,és lecsepegtetjük.A hagymát felkockázzuk,és külön serpenyőben felhevítünk 1 ek vajat,rádobjuk a hagymát pirítani,majd a gombát is hozáadjuk.Sózzuk,borsozzuk,éa a kakukkfűvel ízesítjük.Pár percig kevergetve pároljuk,majd a krémsajtot is belekeverjük,és a petrezselyemmel koronázzuk.Ezzel kész is.Tálalhatjuk a húst a tésztával,és a vargányamártással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése