2015. február 2., hétfő

Sajtkrémes gesztenyés alagút.

Ezt a süteményt már régóta készítem,de számomra megunhatatlan.Most azomban krémsajttal kevertem el a gesztenyemasszát,és ebből készült a krém.
Hozzávalók:
4 db tojás
4 ek cukor
4 evőkanál finomliszt
1 ek holland kakaópor
1 csipet só
1 tk sütőpor.
Krém:
25 dkg gesztenyemassza.
3 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
40 ml rum
25 dkg mascarpóne krémsajt,
Diszítés:
10 dkg ét tortabevonó massza.
2 ek olaj.

Készítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral.
A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorral kemény habot verünk belőle.
A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütés 180 fokon kb.10-15 percig.Lehúzzuk róla a papírt,és felszeljük akkora méretűre mint az őzgerinc. Két lapot kapunk,egy széleset,és egy keskeny hosszút.
A gesztenyemasszából elveszünk 15 dkg-ot,és rudat formázunk belőle akkorát,amekkora az őzgerinc forma hossza.Az őzgerinzformába tesszük a kihült piskóta nagyobbik lapját.A krémhez a gesztenyemasszát az ízesítőkkel és a krémsajttal kikeverjük,és megtöltjük vele a piskótát 1 cm vastagon félköralakban.Közepére helyezzük a gesztenyerudat,és a maradék krémmel befedjük.A kakaós piskótával befedjük,és fóliával betakarva kifagyasztjuk a hűtőben.Addi a csokoládét az olajjal gőz felett olvasszuk meg,és jól keverjük össze,majd ha jól kihűlt a rúdunk,kivesszük a formából,és bevonjuk a csokival.dermeszteni a hűtőbe tegyük vissza.Ezután már vizes késsel szeletelhető is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése