2015. november 30., hétfő

Hamis vadas csirkemell.

A kedvenc ételeim közé tartozik a finom vadasmártással készített husi.Azomban ha nagyon sietős dolgunk akad,akkor készítsük el ezt az olcsóbb változatot,ami ugyan nem annyira adja vissza ízében az igazi marhahúsos vadast, de hasonló ízűt kóstolhatunk hétköznapokon is, amikor rohanás az életünk.







Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
3 nagy szál sárgarépa
2 ek barnacukor
2 kiskanál mustár
1-2 babérlevél
3 ek olaj,vagy vaj
1 kiskanál só
1 mk őrölt fekete bors
1 ek liszt
2 dl tejföl
fél citrom leve
2 dl húslé,vagy víz
a körethez
orsótészta,só

Elkészítése:


A csirkemellett csíkokra vágjuk, a tésztát 2 liter forrásban léyő sós vízben puhára kifőzzük.
A sárgarépát
megtisztítjuk, a reszelő durva fokán lereszeljük.A cukrot egy széles peremű serpenyőben karamellizáljuk, majd a répát rádobjuk.A babérlevéllel fűszerezzük és kis lángon, lefödve 12 percig pároljuk,ha kell vizet öntünk hozzá, ne égjen le.A csirkemellet a mustárral ízesítjük és 2 dl húslevet,vagy vizet öntünk rá. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a vadas csirkemellet ezzel behabarjuk, azaz sűrítjük.Akkor jó, ha a leve mártásszerű lesz. Az orsótésztával kínáljuk.Petrezselyemmel megszórhatjuk.