2015. november 30., hétfő

Kolbászos, csicseriborsós leves őszi gombákkal.

  

Ezt az ételt kifejezetten a füstös íze, és a csicseriborsó miatt kedvelem! Nagyon jólesik téli napokon egy jóízű forró leves. Konzerv csicseriborsót használtam, mert sokkal gyorsabban elkészül, és nincs vele annyi macera. Okvetlenül forrón tálaljuk-ehhez is jár valamilyen jóízű pékárú. Így esett a választás a joghurtos magvas pogácsára. A receptje itt megtalálható a blogon.


Hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg csicseriborsó konzerv
1 nagyobb vöröshagyma
40 dkg vegyes gomba
1 szál újhagyma
3 db burgonya
1 kis csokor zöld fűszer vegyesen
1 ek petrezselyemzöld vágott
1 szál füstölt szárazkolbász
zsiradék tetszés szerint



Elkészítése:

A hagymát apró kockára vágjuk,és a zsiradékon, megfonnyasztjuk.
A gombát megtisztítjuk,és feldaraboljuk.A dinsztelt hagymára tesszük az összevágott zöld fűszerekkel és újhagymával,meg a felkockázott burgonyával.felöntjük 1,5 liter zöldség alaplével, vagy vízzel ha annak hiányában volnánk és ha felforr, a csicseriborsót lecsepegtetve öntjük a leveshez. A levét soha ne használjuk fel.Ha tehetjük,még öblintsük is át egy szűrőn. Sózzuk, utána ha szükséges, de kóstoljuk meg,nehogy elsózzuk. Főzzük amíg megpuhulnak a zöldségek A kolbászt felkarikázva keverjük a levesbe a végén, és csak pár percig forraljuk össze.