Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
6 púpos evőkanál cukor
7 púpos evőkanál süteményliszt
1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg kész gesztenyepüré (mirelit)
1 csomag Tiramisuízű pudingpor
2 dl tej
1 tk cukor
15 dkg mascarpone krémsajt
24 db babapiskóta
2 dl presszókávé
1/2 dl rum
1 dl Amaretto likőr
A bevonathoz:
10 dkg tortabevonó+olaj
Elkészítése:
1 . Piskótalapot sütünk egy sütőpapírral bélelt sütőtepsin.Kettévágjuk ahogy kihűlt.
2. A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral pár perc alatt sűrűre főzzük.
3. Megvárjuk amíg kihűl. A gesztenyéhez keverjük a rumot, és a krémsajttal , kihűlt pudinggal krémesre keverjük.
4. Főzzünk kávét, és a likőrrel ízesítjük.
5. Az egyik piskótalapot a fele krémmel megkenjük.A babapiskótákat egyesével a likőrös kávéba mártjuk, majd élével állítva szorosan egymás mellé állítjuk a krémbe.A maradék krémmel megkenjük, a másik piskótalapot ráterítjük, és lenyomkodjuk.Hűtőbe tesszük megszilárdulni úgy, hogy becsomagoljuk egy folpack fóliába.
6. A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk, és vékonyan bevonjuk a tetejét , de előbb távolítsuk el a fóliát, és tegyük tálcára. Dermedés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése