2016. december 5., hétfő

Töltött csigák (Lumaconi ripieni)

A lumaconi az egyik legideálisabb tésztaforma, az olasz tészták világából. Két méretben gyártják, kis és óriás azaz ,,giganti ". Bordázott felületének köszönhetően jól beszívja a mártást és a vajat.
Az olasz konyha remekeiből választottam, mert nagyon elfogult vagyok. Remélem mások is így szeretik, ezért szeretném most megosztani ezt a remekbe szabott töltött tésztás előételt.



Hozzávalók:

20 dkg lumaconi tészta (kagylótészta)
20 dkg ricotta
10 dkg füstölt sonka
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
friss majoránna egy teáskanál
 1 dobozos olasz pasta pomodoro
(paradicsomszósz)
 reszelt parmigiano reggiano sajt
só,és bors, kevés vaj
petrezselyem


Elkészítése:
 A tésztát lobogva forrt sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a ricottát a fűszerekkel összedolgozzuk. A sonkát és a hagymát kockákra vágjuk, és megpirítjuk serpenyőben. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és hagyjuk kihűlni. A ricottához keverjük a sonkás hagymás keveréket, és ezzel megtöltjük a kagylókat.Tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd ebbe sorakoztatjuk a kagylókat. parmezánnal megszórjuk, és sütőbe tesszük pirulásig 20 percre 180 fokos sütőbe.Paradicsom szósszal tálaljuk.Petrezselyemmel megszórjuk, és még tehetünk rá parmezánt is.A paradicsom szószt édesíthetjük kevés cukorral, és instant fokhagymával,sóval, és borssal. Gyorsan csak felforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése