2016. december 5., hétfő

Sütés nélküli diós-csokis habos rudak.


A  Topreceptek oldalon találkoztam ezzel a sütés nélküli nyalánksággal. Azért nevezem nyalánkságnak, mert szerintem csakis kizárólag édesszájú embereknek való. Aki viszolyog tőle, az ne is készítse el. Nekem is túl édesnek tűnt, de ezen lehet segíteni mert a cukor mennyiségét lehet korlátozni. Azonban a csokoládé kesernyés ízével is számolni kell. Eredeti olasz 75%-os bevonót használtam hozzá,  ízben nagyon gazdag. Elég nehéz elkészíteni, a csövek miatt, mert  nem könnyű beszerezni hozzá. Sajnos nálunk csak habroló csöveket lehet kapni, ami kissé kúpos. A német gyártmányú csöveket választottam, mert az még elfogadható. Akinek viszont ha sikerül mégis egyenes csöveket beszerezni, az nagyon szerencsés. Kísérletező kedvű háziasszonyoknak ajánlom, mert nagyon mutatós a karácsonyi asztalon.












Hozzávalók:

 20 dkg őrölt babapiskóta  
20 dkg darált pörkölt dió
10 dkg barna cukor
csipet só
1 ek jamaikai rum
1 ek holland kakaópor
1 db tojás
20 dkg tortabevonó étcsoki
10 dkg fehércsoki tortabevonó
3 dl habtejszín, 1 ek cukor, 1 csomag habfixáló
folpack fólia a kinyújtásához



Elkészítése:

1. Fogunk egy tálat, és a piskóta őrleményt beleöntjük, majd a többi hozzávalókkal jól összegyúrjuk. Két folpack fólia közé tesszük, és nyújtófával fél cm vastagra kinyújtjuk. A szélet egyenesre vágjuk, és egyforma kis téglalapokra osszuk amekkora a csövünk hossza. Szélességét az első feletekerésnél látjuk, mert körbe kell hogy érjen annyira, hogy összetudjuk a végét nyomni ahhoz, hogy ne nyíljon majd széjjel.Egy barna csomagoló papírral bélelt tálcára helyezzük őket, és hagyjuk egy napot száradni a hűtőben. Másnap mindkét csokoládét gőz felett megolvasztjuk kevés olajjal. A csőről óvatosan levesszük a tésztát, ami már hengerré formálódott. Fogjunk egy műanyaggal bevont drótot, amit átfűzünk a hengereken, és a csokiba mártjuk óvatosan, nehogy elázzon.Rácsra helyezzük, majd hűtőbe dermesztjük.Ezután a fehércsokit egy kislyukú zsákba szedjük, és spricceljük át vele a csokis hengereket. Dermedés után késsel leválasztjuk a rácsról, majd tejszínhabbal megtöltjük. Hűtőbe tároljuk.