2017. február 5., vasárnap

Birsalmaleves matcha teával

Kompótot főztem a maradék birsalmámból, A hűtőben állt egy hétig. Kigondoltam leves lesz belőle. és miért ne próbálnám ki a matcha teát hiszen sokféle felhasználási lehetőség van, és amikor keveset kóstoltam belőle, mert ugye először kisérletezik az ember, nagyon rácsodálkoztam. A vanília és a citrus nagyon feldobja a matchát, ellensúlyozza erőteljes ízét, és illatát. Keveset szabad használni belőle, mert akkor nem lesz összhangba a többi ízanyaggal. Egyszerre két tálkával is megettem,nagyon ízlett. 




 Hozzávalók.

2 db nagyobb birskörte, vagy alma
3 ek cukor
1 liter víz
1 db fahéj
1 db csillagánizs
1 db biocitrom leve, és héja
5-6 db szegfűszeg
2,5 dl habtejszín
1/2 csomag vaníliás ízű pudingpor
1 db lime citrom reszelt héja
1 ek vanília kivonat
csipet himalájai só
1 mk  japán zöld matcha teapor

Elkészítése:

A birset meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.
A vízben feloldunk 3 evőkanál cukrot,sót és egy fazékban feltesszük a birset főni a következőkkel. Hozzáöntjük a citromlevet, és a lime citrom háját, meg a fűszereket. Félpuhára főzzük. A tejszínt kikeverjük a pudingporral, és a matcha teaporral, behabarjuk vele a levest úgy, hogy veszünk a léből ki egy merőkanállal, és kikeverjük a pudingos tejszínnel csomómentesre. Így őntjük hozzá kevergetve a levesbe. A vanília kivonat ilyenkor kerüljön bele. Egyet forralunk rajta, majd tálalhatjuk is. Bio citrom héjával diszítjük.