2017. február 5., vasárnap

Joghurtos csicseriborsó leves.

Aki szereti a keleties ízvilágot, annak nem mutatok vele újat. Saját számíze szerint készítettem el, remélem más ízlését is elnyeri. A levesek nagyon fontos a magyar emberek életében. Emlékszem vissza a gyerekkoromra, oly szívesen, mert nagyanyám nagyon finom levesket főzött. Mindannyian szívesen fogysztunk leveseket a világ bármely országából legyen is az, mert tápláló, és frissítő hatású remek előétel. Télen melenget, nyáron hűsít.



Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál halványító zeller
  • 2 csipet 
  • 2 csipet bors 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál curry 
  • 250 g csicseriborsó (főtt)
  • 500 ml alaplé - zöldség
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld
  • 150 ml  görög joghurt
  • 1 csipet chilipehely

Elkészítése:
A sárgarépát , és a zellerszárat darabokra vágjuk, majd az olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk az aprított fokhagymát is. Felöntjük 2 dl vízzel és teszünk bele egy kis sót,  chilipehelyt és borsot, meg a curryt. A konzerv csicseriborsó levét leöntjük, és tesszük a levesbe, majd az alaplével felöntjük. Petrezselyemmel megszórjuk, és főzzük lefedve. A joghurtot tálaláskor keverjük a leveshez.