2017. március 9., csütörtök

Ízes saláta.

Ha kukorica maradék van, ha például nem használom fel a konzerv teljes tertalmát, akkor ezt a salátát pikk-pakk összedobom  mert van az alábbiakból a hűtóbe, vagy kamrába. A legegyszerűbb saláta, amit százszor elkészítettem már, de mindenki kedvence lett a hosszú évek során. Nyáron például, ha grillezünk, akkor nagyon jól illik a grillezett húsokhoz, de halakhoz is. 


Hozzávalók:
20 dkg főtt kukorica
20 dkg cseresznye paradicsom,vagy datolya fajtájú
2 db lilahagyma
pár levél bazsalikom
3 ek balzsamecet
só, bors ízlés szerint
2 ek cukor
2 ek olívaolaj
1 csipet oregano

 Elkészítése:

A paradicsomokat kettévágjuk, a hagymákat tisztítás után felszeleteljük, és szétszedjük szálára.A kukoricára halmozzuk egy tálba. Sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük a balzsamecettel, és cukorral, majd összekeverjük óvatosan.Bazsalikommal megszórjuk, és oregánóval.Olívával meglocsoljuk, majd behűtve tálaljuk húsételekhez.