2017. március 9., csütörtök

Medvehagymás-vargányás tejszínes csirke papardellével.


Nálunk már klasszikussá vált ez az étel, nagyon gyakran készült hétköznapi fogás, csak ízesítésben szoktam változtatni rajta. Még nincs itt a medvehagyma szezon, de a mélyhűtőmben található két csomagból az egyiket felhasználtam mivel már lassan a friss illatos fűszernövényből kell már főzni, ahogy kapható lesz.


  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg vaj
  • 11 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kiscsokor  medvehagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg mirelit vágott vargánya gomba
  • 1 tk pirosarany csípős
  • őrölt fehérbors
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk étkezési keményítő 

  • Elkészítése:
  • A húst csíkokra vágjuk. A zöldhagymát, és a medvehagymát szeleteljük fel.
  •  Egy serpenyőben vajat hevítünk, és 
  •  A Kolozsvári szalonnakockákat kipirítjuk, megdinszteljük rajta az újhagymát és a medvehagymát. Rádobjuk a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és 8-10 percet pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikakrémet, a gombát, és a fehérborral felöntve 10-15 percet pároljuk. Ezután a tejszín-keményítő keverékével  besűrítjük. Pár percig forraljuk, majd a kifőtt papardelle tésztával tálaljuk.