2017. március 9., csütörtök

Rákalaplé.



Kiváló alaplé a homár rizottóhoz, de bármilyen rákleves alapja lehet.Fantasztikusan jó íze van az ebből készült ételnek.

Hozzávalók

  •  rák feje és páncélja 
  • 1 ek olaj
  • 2 db apróra vágott sárgarépa
  • 1-2 salottahagyma 
  • kis darab gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1,5 dl fehérbor
  • 0,5 dl száraz vermut (opcionális) fehérbor
  • 5-6 feketebors
  • 1 babér
  • víz
  • szójaszósz
  • halszósz
  • Elkészítése :
  • az olajon megpirítjuk a rákfejet és páncélokat, majd felönjük vízzel, és felforraljuk.
  • A répát,gyömbért paradicsompürét , apróra vágott fokhagymát,  bort, és a fűszereket szószokat hozzáadjuk, és kicsit sózzuk meg. Főzzük lassú tűzön letakarva 1 órán keresztül. Paszírozzuk át a levét, és hűtsük le,majd tegyük mélyhűtőbe egy jól zárható dobozba, a felhasználásig. Kiváló alaplé egy finom rákleveshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése