2017. október 31., kedd

Vargányás töltött csirke

Anyukám, és mamám sokat készítettek töltött szárnyasokat, főleg csirkét.
Sokszor készítettem már, de a vargányás töltelék az nálunk menő! Ajánlom kipróbálásra, mert garantált a siker!
A töltelékhez:

2 db szikkadt péksütemény (lehet bármilyen)
tej az áztatáshoz
1 db vöröshagyma
1 db tojás
petrezselyemzöld,
friss oregánó 
só,bors ízlés szerint
5 dkg vargányagomba fagyasztott
2 ek zsemlemorzsa
Egy egész csirkét vegyünk hozzá kb 1,20 kg

A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk. Serpenyőben olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét, és összekeverjük a fűszerekkel.A tojást ráütjük, és a vargánya gombát felaprított állapotban keverjük hozzá.A petrezselyem kerül bele legutoljára, és a zsemlemorzsa. Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.Megtöltjük vele a csirkét, de előtte vágjuk ketté, sózzuk meg enyhén.A comb, és mellrész alá töltsük be a tölteléket. Tegyük egy tepsibe, és locsoljuk meg kevés olívával, majd letakarva alufóliával süssük 160 fokon 40 percig, majd fordítsuk meg a fél csirkéket, és fólia nélkül pirítsuk még 10 percig. tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése