2018. június 26., kedd

Bakonyi pandúrleves


Hozzávalók:

1 db vöröshagyma
2 szál sárgarépa
5 db burgonya
15 dkg szeletelt csiperke gomba
2 tk fűszerpaprika
2 ek olaj
15 dkg apró kockára vágott füstölt baconszalonna
1 szál füstölt kolbász
1 ek vágott tárkony
só, bors
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 tk ecet
1 tojásból lisztből gyúrt reszelt tészta


Elkészítése:

Az olajon megpirítjuk félig a szalonnát,majd rádobjuk a felkockázott hagymát.A répát, burgonyát felkockázzuk, és rádobjuk a hagymára. Liszttel megszórjuk, és a fűszerpaprikával.Ezután vízzel felengedjük,kb 1,5 literrel, majd jól elkeverjük. Ezután tesszük bele a gombát, és a tárkonyt, majd a szeletekre vágott kolbászt.Sóval, borssal ízesítjük,és puhára főzzük. A tojást a liszttel keményre gyúrjuk, majd a kész levesbe reszeljük. 10 perces főzés után, már tálalhatjuk is. Dúsítjuk tejföllel úgy, hogy a léből veszünk ki, és a tejföllel jól kikeverjük, majd öntjük a leveshez.Tárkony ecettel tehetjük pikánssá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése