2018. december 31., hétfő

Diócska



Ezeket a diócskákat nem szokásom sűrűn megsütni, de most kedvet kaptam hozzá.
Az idei karácsony 2018-as egyik közkedvelt apró sütije lett. Bár az igazat meg valva nem annyira süteményes a banda, választék van bőven, és azt sem értik mi a fenének sütögetek ennyi féle édességet! A kívánságokat teljesítem,azután meg amit szeretnék azokat készítem el.Ez a hobbim,és nem engedek belőle! Régebben vásároltam a dió formákat,és nagyon tetszik ez a forma.A csokis változatot is kipróbálom egyszer.








Hozzávalók:

40 dkg liszt
15 dkg darált dió
15 dkg cukor
25 dkg vaj

Töltelék:

1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
1 ek cukor
10 dkg cukor
15 dkg vaj
5 dkg darált dió
vaníliás porcukor a szóráshoz

Elkészítése:
A dió formákat előkészítjük.
A tésztához valókat egy robotgéppel összedolgozzuk.
Fóliába csomagolva egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap minden formát kibélelünk a tésztával, és megszurkáljuk a közepüket egy villával, nehogy felpúposodjanak. Egy sütőtepsire rakosgatjuk,és 180 fokos sütőbe tolva világosra sütjük.
A töltelékhez a pudingporból  a cukorral a tejjel sűrű krémet főzünk. Majd hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukorral habosra keverjük,majd ízesítjük rummal,és belekeverjük a darált diót.Ezzel a krémmel megtöltünk két fél diót,és összeillesztjük őket.Dobozba tesszük, majd lehűtjük kínálásig.Porcukorral megszórjuk, de előtte vaníliával ízesítsük. Készen lehet venni őrölt vanília magot.belekeverjük a porcukorba, és állni hagyjuk 1 napig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése