2018. december 31., hétfő

Rumos-kókuszos keksztekercs

A klasszikus rumos keksztekercset kókusszal, már az édesanyám is nagyon sokat készített gyerek koromban.Karácsonykor nem hiányozhatott az asztalról. Mindenki kedvence volt, ahogy nálunk a mi gyerekeink, és unokám kedvence is lett.










Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg kristálycukor
4 evőkanál holland kakaópor
2,5 dl kókusztej
8 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg őrölt mandula
1 fiola fehér rum
csipet só

A krémhez:

15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál buorbon whiskey

A hempergetéshez pár evőkanál kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS:

    1. 1. Összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot,vajat majd összegyúrjuk annyi kókusztejjel, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Ezután a tésztát egy folpack fóliára helyezzük,és azon nyújtjuk ki.
    2. 2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket,és a whiskeyt.
    3. 3. Megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük. Kókuszreszelékbe hempergetjük. 3-5 órára hűtőbe tesszük. Felszeletelve tálaljuk.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése