2018. december 31., hétfő

Mákos hókifli (élesztős)








Hozzávalók: 

50 dkg kelt tészta liszt
15 dkg vaj
1 dl tejföl, vagy görög joghurt
1 csomag instant élesztő
1 csipet só
1 csomag instant citromhéj
1 fiola rum

Máktöltelék:

15 dkg őrölt mák
1 dl tej
3 evőkanál juharszirup
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta összetevőit egy robotgép táljába öntjük, majd sima tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva kicsit pihentetjük, majd újra átgyúrjuk.Egy éjszakára hideg helyre tesszük egy fóliába csomagolva a hűtőbe.Másnap lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából, majd kihűtjük oválisra nyújtjuk. A töltelékhez a mákot a tejjel juharsziruppal, vanília aromával felfőzzük, majd lehűtjük.Ezután ráhelyezzük a tölteléket, feltekerjük, jól összenyomjuk a széleket, és kifli alakúra formáljuk. Mérsékelt tűznél rózsaszínűre sütjük, majd még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése