2018. december 31., hétfő

Mandulás rántott camembert tőzegáfonyával vörös rizses jázmin rizzsel

Nagyon jó, hogy télen is tudunk ilyen finomságot az asztalunkra varázsolni.A tőzegáfonyát mirelit formában is megvehetjük a Metróba.1 kg-os kiszerelésben kapható, és nagyon sokféle finomságot készíthetünk belőle.






Hozzávalók

4 fő
  1. 2-3 körszelet camembert sajt
  2. 3 evőkanál barna rizsliszt
  3. 2 egész tojás
  4. 1 evőkanál tej,vagy tejszín
  5. csipet só
  6. 5 dkg szeletelt mandula,vagy mandulaforgács
  7. olaj a kisütéshez
  8. 20 dkg jázminrizs vörös rizzsel keverék
  9. 10 dkg tőzegáfonya
  10. 2 db csillagánizs
  11. 1/2 citrom leve
  12. 3 evőkanál cukor
  13. 2 db szegfűszeg
  14. 1 db fahéj
1 vaníliás cukor

Elkészítése:

A fagyasztott tőzegáfonyát cukorral, és a fűszerekkel feltesszük főni egy edényben.Ha a cukor megolvadt,és puhulni kezd a gyümölcs,akkor egy kevés citromlével meglocsoljuk, és 3-az egyben dzsemfixből 1 evőkanállal belekeverünk,majd sűrűre főzzük.Ezzel kész is,hagyjuk kihűlni.

 A rizslisztbe ütjük a tojásokat, és felengedjük kevés vízzel,és tejjel.Sózzuk is meg.10 percig pihentessük a tésztát.A mandulaforgácsot egy tálkába öntjük.

A körszeletes camembert négyfelé szeleteljük,és az előkészített sűrű tojásos tésztába mártjuk.Ezután szeletelt tisztított mandulába, és forró olajban hirtelen sütjük.
A jázmin rizst megmossuk,és kevés sóval ízesítve, és olajjal meglocsolva 3-szoros vízzel felengedve a mikróban megfőzzük egy erre alkalmas edényben.Nekem rizsfőzőm van.350 watton 40 percig főzzük.Félidőben keverjük át.

Ezután már tálalhatunk is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése