2018. december 31., hétfő

Mandulás krémes szelet



Valahonnét jött az ötlet,hogy magamat megint kipróbáljam ebben a krémes süti készítésében.
A mandula az egyik kedvencem.




Hozzávalók.

5 tojás
5 evőkanál liszt
2 evőkanál mandulaliszt
5 evőkanál cukor
2 evőkanál olvasztott vaj
1 kk sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 eiola vanília aroma

Krém:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 fiola rum
2 evőkanál mandulaliszt
1 vanília pudingporból,4 dl tejből,1 ek cukorból készült pudingkrém
10 dkg fehér csoki és kevés olaj


Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk, és a fehérjét csipet sóval keményre felverjük.
A sárgákat a cukorral habosra kikeverjük,majd a kettőt összevegyítjük.Lassan a lisztet a sütőporral elkeverve beleszitáljuk, majd a vajat a végén keverjük hozzá.Vigyázzunk ne törjük össze a masszát.
A mandulalisztet is szórjuk bele.A piskótát egy sütőtepsibe tett papírra szépen elegyengetünk,és 
180 fokos sütőbe tolva süssük tűpróbáig.Ha kész, és kihűlt tésztát ketté vágjuk,és az egyik felét megkenjük a krémmel. A másikat ráborítjuk,és elegyengetjük.A krémhez a pudingot sűrűre főzzük, majd amikor kihűlt akkor a vajat a cukorral habosra kikevertük,és hozzátettük a finomra őrölt mandulát, akkor belekeverjük a pudingot,és szép krémesre keverjük robotgéppel. A süti tetejére olvasztott fehér csokoládét öntünk, és mandula forgáccsal megszórjuk, Behűtjük, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése