2018. december 3., hétfő

Marokkói bableves


Hétköznapra,de nem hétköznapit.Fáradtan a munkából hazaérkezve felmerül a kérdés,mit főzzek?Gyorsat, de ne túl bonyolultat,és nem olyat, ami már az ember könyökén jön ki.Ezt a levest ajánlom elsősorban, és remélem másnak is tetszik. Aránylag kevés összetevőkből,és ízletes hozzávalókból áll.




Hozzávalók:


1,5 liter víz
40 dkg konzerv fehér bab
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkás kanál só, őrölt fehér-fekete, és cayenne bors
2 kiskanál currypor
2 kanál sötét szójaszósz
bors
2 nagyobb burgonya
3 evőkanál olaj
1 el tej
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál burgonyapehely
5 dl csirke alaplé,vagy leveskocka
egy kiskanál kurkuma
2 db újhagyma
petrezselyem,vagy koriander zöld a tetejére


Elkészítése:

A hagymát és a krumplit megtisztítjuk, előbbit finomra, utóbbit közepes kockára vágjuk.
Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, majd a hagymát megfuttatjuk rajta.A kurkumával, és a többféle borssal fűszerezzük,a szójaszósszal ízesítjük, és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a babkonzervet, majd 20 percig főzzük. A leveskockát is hozzáadjuk.Végül a főzőtejszínnel és egy kevés forró levessel összekeverjük, a többi leveshez öntjük.Hozzáadjuk a burgonyapelyhet is, és addig kevergetjük, míg besűríti a levest. Ez 2 perc, és forrón tálaljuk. Frissen vágott koriander zölddel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése