2018. december 3., hétfő

Amerikai krémes

Nagyon finom,és gyorsan elkészíthető sütemény, ami a régi időkben sokat szerepelt a cukrászdák hűtőpultján.






 Hozzávalók:
Tészta:
  • 7 tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 15 ek. víz
  • 2 ek olaj
  • 200 g liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaó
Pudingkrém
  • 7 tojásfehérje
  • 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint a pudingba)
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 – 6 dl tej
Tetejére:
  • 4 dl habtejszín
  • 3 ek cukor
  • 1 cs. habfixáló
Elkészítés:
  1. A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a vízzel, és az olajjal.
  2. Majd kavarjuk hozzá a sütőporos, lisztes, kakaós keveréket.
  3. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  4. A pudingporból és a tejből főzzünk sűrű pudingot.
  5. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
  6. A forró pudingot forgassuk össze a habbal és kenjük a sütőből kivett tészta tetejére, majd tegyük vissza további 10 percre, 180°C-on.
  7. A tejszínt a cukorral, habfixálóval verjük kemény habbá, és kenjük a kihűlt tészta tetejére.
  8. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20+10 perc
Sütési hőfok: 180 °C


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése