2018. december 3., hétfő

Szaftos karajszeletek spaetzle tésztával


A svábok közkedvelt tésztájához én most egy nagyon omlós finom szaftos húst,karajt készítettem.
Gyakran használok sertéskarajt, mert mindenki szereti, és aránylag olcsó is. Sokféle felhasználhatósága miatt az egyik népszerű sertés húsféle.Annyira puhára sikeredett, hogy alig tudtam tálalni úgy, hogy szét ne essen!Isteni finom lett!





Hozzávalók:

6 szelet rövidkaraj
10 dkg vaj
5 dkg liszt
só, bors
1 ek szójaszósz
1 db vöröshagyma
1 tk paprikakrém
1 dl húsleves
10 dkg kolozsvári szalonna
30 dkg spaetzle tészta

Elkészítése.
  1. 1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, finomlisztbe beleforgatjuk, vajon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk.Kivesszük a húst,és félretesszük.
  2. 2. A serpenyőt, amiben a húst sütöttük, nem mossuk el, hanem megpirítjuk rajta az apróra kockázott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát. Amikor már a szalonna is szépen megpirult, felöntjük az alaplével, elkeverjük a paprikakrémmel, majd ráöntjük a hússzeletekre.Szójaszósszal ízesítjük.
  3. 3. Az alaplének el kell lepnie a hússzeleteket, ha szükséges, akkor vízzel felöntjük.
  4. 4. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük pár perc alatt,leszűrjük, majd kevés olajat ráöntünk, és elkeverjük.A hús mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése