2018. december 3., hétfő

Mimóza szelet


Próbálkozom más süteményekkel is, olyanokkal,amiket nagymamáink készítenének.
Nálam az a helyzet, hogy még az anyukám sem készített ehhez hasonlót sem, mivel nem volt nagy háztartás vezető, inkább csak tanulgatott másoktól, ahogyan én is, de nálam korábban kezdődött ez a dolog. Mindenkiből nem lesz konyhatündér,tehát nem kell őket hibáztatni érte.Az én családomban a kézimunka öröme kötötte le az asszonyokat.Jó magam ezen változtattam, de lehet a sors is ezt akarta, hogy mást is, és többet kihozzak magamból. A krémekkel még van, hogy nem vagyok kibékülve,persze ha sietek annak böjtje van. 
Nem a legtökéletesebbre sikerült, de az íze jó volt.



 Hozzávalók: 
  • 40 dkg süteményliszt
  • 15 dkg vaj, vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 5 ek tejföl

A krémhez:

  • 2.5 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 biocitromból nyert citromhéj (reszelve)
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 8 ek házi sárgabarack lekvár

Ekészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! 
  2. A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű péppé főzzük
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a citrom reszelt héját és a levét.
  4. A kihűlt főzött krémmel összekeverjük a margarinos krémet, és megtöltjük a lapokat a következőképpen:
  5. Első lapot megkenjük lekvárral, rá a második lap. Erre jön a citromos krém, majd a harmadik lap és megint lekvár, végezetül a negyedik lap.
  6. Hűtőbe tesszük, és ha megpuhult a tészta, szeleteljük, porcukrozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése