2018. december 3., hétfő

Sztroganoff leves

Stroganoff úr dúsgazdag novgorodi kereskedő volt, aki Nagy Katalin cárnőtől, érdemei elismeréséül, grófi címet kapott, és elsősorban fényűző életviteléről
volt híres. Ezt a levest kicsit átalakítottam a mi ízlésünkre.Nagyon finomra sikerült.











Hozzávalók:

2 db 1,5 vastag marha fehérpecsenye
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg bio csiperke gomba
12 tk sűrített paradicsom
1 doboz sacchettini szarvasgombával töltött
1 ek paprikakrém
só,bors, és vágott petrezselyem zöld

Elkészítése:

Először is feldaraboljuk a gombát,majd kockára vágjuk a hagymát,és felcsíkozzuk a marha fehér pecsenyét.A petrezselymet apróra vágjuk. Fogunk egy mélyebb serpenyőt, és olajon megpirítjuk a a csíkokra vágott húst.Ezután rádobjuk a hagymát, és a fokhagymát,majd pirítjuk tovább.Ha kellően lepirult kicsit  a hagyma,ekkor húslével felöntjük, a paradicsompürét hozzákeverjük.Sózzuk, borsozzuk. Amint a hús már kezd bepuhulni - ami viszonylag gyorsan meg is történik - akkor mehet a lébe a  gomba, a felaprított friss petrezselyem zöld, amikkel még főzzük egy kicsit. A töltött olasz tészta, amit előtte kifőzök tálalásnál  kerüljön bele.Közben készítünk egy tejfölös, kicsit paprikás habarást, amit hőkiegyenlítéssel a levesbe dolgozok. Már tálalhatjuk is a finom nem mindennapi levesünket!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése