2014. november 23., vasárnap

Birskörtés pite.

A birskörte az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcse, így sütemények készítésekor sem érdemes róla megfeledkeznünk. Íme egy isteni birskörtés pite, ami biztosan a család kedvence lesz.



A recept hozzávalói ( 4 személyre)A tésztához:20 dkg liszt10 dkg vaj, 1 ek zöldcitromlé, 5 dkg porcukor,1 tojássárgája,egy csipet só,A töltelékhez:1 kg birskörte de érett legyen, ne zöld.3 evőkanál barna nádcukor,1 citrom héja ,és fél citrom leve,fahéjrúd ízesítésnek,1 csomag vaníliás pudingpor.1 db füge.4 db piteforma 12 cm-es átmérőjű.





Elkészítés: A lisztet, a vajat,csipet sót, és a tojást  összedolgozzuk,  majd robotgéppel  összegyúrjuk. Az elkészült tésztát kb. 1 órára tegyük a hűtőbe pihenni. Amíg a tészta pihen készítsük el a tölteléket. Ehhez a körtéket magozzuk ki és vágjuk cikkekre. Adjuk hozzá a cukrot, fahéjat,és citromlevet ,és héját és kicsit forraljuk fel.  Vegyük ki a körtecikkeket,és hideg vízzel elkeverve a pudingport adjuk hozzá a léhez,és sűrűsödésig főzzük. A kinyújtott tésztát helyezzük négy  piteformába,szórjuk meg barnacukorral,és helyezzünk bele pár darab körtecikket,és töltsük fel a pudinggal,diszítsük 1/4 cikk fügével.( Ez elhagyható),nekem volt éppen maradék fügém,és erre használtam fel. 180 fokra melegített sütőben nagyjából 30 percig sütjük. Miután elkészült ,várjunk egy kis időt, hogy langyosra hűljön a töltelék. Vaníliáscukorral szórjuk meg. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése